*Agility Kurs - Barn Høstferien*

Kurset har fortsatt ledige plasser!
Se nedenfor for nærmere opplysninger

 
På lager nå

Hundebur:
Small 0 stk
Small LT 0 stk
Medium 3 stk

Medium LT 3 stk
Medium m/sideåpn. 3 stk

Medium bred 2 stk
Medium bred m/sideåpn. 0 stk
Large 3 stk
Dobbelbur 0 stk

Hundegrind:
Modell 1 enkeltdør 2 stk
Modell 1 dobbeldør 1 stk
Modell 2 enkeltdør 0 stk
Modell 2 dobbeldør 2 stk 


Hundebutikken på Bjerkås!

I våre lokaler har vi en stor
hundebutikk med godt utvalg
av hundeutstyr og fòr. 

Klikk deg inn på butikk for å lese mer
om utvalg, åpningstider etc.

 Åpningstider butikken:

Mandag-Torsdag:
Kl 15:00 - 20:30
Fredag- etter avtale.
Lørdag - etter avtale.

Søndag:
Kl 12:00 - 14:00

  • Utskrift
  • Print

 


 


BARF (Biologically Appropriate Raw Food)
av Jørn Mazarino
 
Når du ser på hundens kropp, forstår du at den er et rovdyr. Kikker du på tenner,
kjeve og fordøyelsessystemet, forstår du hvorfor hunden er laget for å spise kjøtt. Hundens tenner er spisse for at den skal være i stand til å spise og tygge kjøtt. Hunder, i motsetning til planteetere kan ikke bevege kjeven sidelengs – de bruker bare kjeven for å rive kjøttet i små biter.  Hundene har også en stor magesekk, som er typisk for rovdyr. Dette betyr at de kan overleve i naturen ved å spise sjelden. Hundens tarm er også kort, noe som indikerer at hunden er et rovdyr. Et dyr med en lang tarm forbrenner også fiber. Siden hunder ikke spiser store mengder fiber, trenger de rett og slett ikke en så lang tarm.
 
Rå mat er en viktig del av BARF fordi hundene spiser maten sin rå i det fri. På denne måten bevares de naturlige næringsstoffene. Når kjøtt og bein tilberedes, forsvinner viktige bakterier og enzymer. Bein som er tilberedt kan være farlige for hunden, ettersom de blir hardere og lett kan knuses i skarpe biter. Rå bein er mykere, og du kan gi dem til hunden uten å måtte bekymre deg.
 
Undertegnede har fòret med BARF et års tid, og merker en ”haug” med positive virkninger av dette. Jeg gir han en blanding av tørrfôr og rått kjøtt, hvor blandingsforholdet er 30% tørrfôr og 70% rått kjøtt. Tørrfôret er både Appetitt og Taste of the Wild.
 
Røyting – Min hund Sofus, en Alaskian Husky har alltid hatt et ”røyteproblem”. Det vil si at han alltid har røytet slik at vi burde støvsuge hver dag.  Etter ca. en måned med BARF fôring var dette et ”ikkeproblem”. Det vil si at han røyter, det kommer vi aldri unna, men det holder fint å støvsuge en gang i uken.
 
Poter – de virker sterkere, og mykere. Ingen behov for potesokker eller potevoks for å holde de myke og sprekkfrie.
 
Tenner – ser ut som han utvikler mindre tannstein nå.
 
Generell helse – Sofus har problemer med stoffskiftet og går på medisiner for dette. Selv med medisiner var han skiftende i ”humøret” og hva han orket av fysiske anstrengelser. Med BARF fôring virker han mye jevnere og også sprekere. Han har fått samme dose medisiner hele tiden.
 
Lukt – Før kunne han lukte vondt, bare et par uker etter at han var badet. Nå kommer ikke denne vonde lukten i det hele tatt.
 
Allergi – Sofus har ingen allergier, men vi har fått tilbakemeldinger fra flere kunder som har allergiske hunder og som har gått på kjempedyrt allergifôr, at dette forsvinner når de begynner å fôre med våre BARF produkter.
 
Støl- og stivhet etter trening. En kunde kom innom her om dagen og lurte på om jeg hadde hørt om Provit hjelper mot stølhet. De har en ganske gammel hund som han hadde hatt med seg på en lang skitur. Normalt ville denne hunden vært både stiv og støl dagen etter, men etter å begynt med Provit frossenfór var han ikke det! Han kunne ikke tenke seg en annen grunn, alt annet i hundens liv var som vanlig.
 
På Plass Hundeskole forhandler Provit og B.A.R.F. Vaisto frossen fòr som BARF produkter. Vi valgte disse fremfor andre leverandører på grunn av rensligheten og lettvintheten i bruk. Provit leveres i 250g, 500g, 3kg og 14kg pakninger, sekker. Det er ferdig oppkuttet i små biter, ikke store pølser eller blokker som må tines og kappes opp.  B.A.R.F Vaisto leverer vi i 800g poser. Det er litt større kjøtboller.
 
Når det er på tide å fôre, tar jeg bare opp det hunden skal ha rett ut fra fryseren i matkoppen sammen med tørrfôret, tilsetter varmt vann og lar det stå i et par minutter før det serveres til hunden. Enklere kan det ikke bli!
 
Jeg vil på det sterkeste anbefale alle hundeeiere å fòre hunden sin på denne måten. Kom innom butikken og få om en gratis fòrprøve!
 
(Kilder: Provit, B.A.R.F. Vaisto) 
Publisert med Digipoint - MyDiSafe Publishing CMS